Ez évben a másodszor írta ki fotópályázatát a Muzsikál az Erdő Alapítvány. A rendezvénysorozat szellemiségével, a fenntartható fejlődéssel, az egészséges életmóddal, a tiszta, zöld környezet iránt érzett felelősségvállalás eszméjével összeegyeztethető témákban bárki, bárhol készült digitális alkotást beküldhetett. A szervezők a darabszámot sem korlátozták. Elmondható az is, hogy idén az érdeklődés némileg növekedett az első, 2013. évi pályázat után.

Idén tizenöt településről – névsor szerint: Budapest, Gyöngyös, Győr, Kerepes, Mátraszőlős, Mosonmagyaróvár, Nagykőrös, Pásztó, Pécs, Salgótarján, Sirok, Szalafő, Szarvas, Taksony, Velence – érkezett pályamunka, 25 alkotó küldött be összesen 204 fotót.

A zsűrizés 2014. június 12-én, a salgótarjáni József Attila Művelődési Központ klubhelységében volt, Haris László fotóművész, MMA Film- és Fotóművészeti Tagozatának tagja elnökletével.

Tagok: Homoga József AFIAP fotóművész és A-Faragó Zoltán természetfotós.

A zsűri titkos szavazással 204 alkotást bírált el, majd kiválasztott 58, színvonalas alkotást: ezeket már kollekciónként vizsgálta. Így sikerült meghozni a döntést, ami a következő eredményt hozta a három díjazott személyét illetően:

I.: Kiss Péter, Kerepes;

II.: Bucsokné Kis-Simon Mónika, Salgótarján;

III.: Szőkéné Banos Zsuzsanna, Pásztó.

KÉPGALÉRIA

A nyertesek mellett a résztvevők munkájának elismerésére a Muzsikál az Erdő Alapítvány a fotópályázat alkotásaiból kiállítást is rendez. Ezen 19 alkotó 25 képét láthatja a közönség, a Muzsikál az erdő 2014. évi rendezvénysorozatának egyik jeles eseményeként, az Ágasvári Turistaházban.

 

A kiállítást a Muzsikál az Erdő Alapítvány rendezi, a megnyitó július 3-án, csütörtökön lesz.

A fotópályázat díjazottjai, az ágasvári kiállításon bemutatkozó alkotók:

S.sz.

Név

Lakhely

Kiállított kép(ek) címe

Alkotások díjazása

1.

Bagi István

Taksony

Rengeteg

 

2.

Bucsokné Kis-Simon Mónika

Salgótarján

Furulyás

Szalamandra

II. díj, kollekció

3.

Csanádi Viktor

Budapest

Tarka képzetek

 

4.

Dőry Ilona

Velence

Kép a képben

 

5.

Domonkos Dávid, dr.

Mátraszőlős

Őshüllő

 

6.

Erdélyiné Csorba Edit

Budapest

A dal

 

7.

Fekete Sándor

Salgótarján

Méltóság

 

8.

Fodor Ildikó

Gyöngyös

Résen

 

9.

Horoskó Gábor

Gyöngyös

Energiatár

 

10.

Jaros Gábor

Gyöngyös

Alpesi ház

 

11.

Kiss Melinda

Budapest

Új generáció

 

12.

Kiss Péter

Kerepes

Csörgő-patak

Köd

Megcsavarva

I. díj, kollekció

13.

Lasits Anita

Szalafő

Körforgás

 

14.

Mészáros Margit

Budapest

Alkony a hegytetőn

 

15.

Porsche Krisztián

Mosonmagyaróvár

Olvasás az erdőben

 

16.

Sashegyi József

Pécs

Háromfalu: csend

 

17.

Szőkéné Banos Zsuzsanna

Pásztó

Ásító leányka

Téli álom

III. díj, kollekció

18.

Szőnyi István

Budapest

Duett

 

19.

Tóth Fanni

Szarvas

Virágba borulás

 

20.

Tuza Tibor

Sirok

Bóna-tető

 

21.

Varga György

Győr

Pihenő

 

A Muzsikál az Erdő Alapítvány  fotópályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2014. évi eseményei alkalmából. A sorrendben 11. ez évben is kilenc napos programra minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való együttélés, ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának fő céljai: a komolyzene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

 „Az erdő nemcsak fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása.”

Olyan fotókat várunk tehát, amelyekben tetten érhetőek, a fenti gondolatok.

Az alkotások témája szabadon választható.

A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban, jpg. formátumban kell beküldeni. Egy alkotó maximum 10 fotóval pályázhat, jpg formátumban. A képek bármikor készülhettek. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét és nyilatkozatát arról, hogy a fotók saját szellemi termékei. Ezzel elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket az alapítvány rendezvényein, – a kiírás szerint, – a jövőben az alapítvány jogszerűen felhasználhatja. A pályázó a címjegyzék megküldésével elfogadja fenti kiírás feltételeit.

Az alkotó a beküldött fotó file nevét a következők szerint adja: a neve kezdőbetűiből képzett monogram, lakhely kezdőbetűje, a kép címe, sorszáma. Példa: Kiss János, Pásztó, a kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KJP.Erdeinyugalom.01.jpg – ezen jelölést a címjegyzéken is fel kell tüntetni, a fotó teljes címe mellett.

Nevezési díj nincs.

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A fotók beküldési határideje: 2014. június 01.

Zsűri: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el, a  zsűri elnöke Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja lesz.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, például a sikeres alkotók wellness hétvégéket is nyerhetnek.

Az arra érdemes alkotásokat bemutatjuk a 11. Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” a Hírös Városban rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. Az arra érdemes alkotásokból a 11. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatán kiállítást rendezünk.

Az alkotásokat az alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, azok utána az alapítvány tulajdonában maradnak, későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek. Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján: www.muzsikalazerdo.hu


Szeretettel várunk minden alkotót a rendezvényre!Az első három helyezett mű megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratban illetve ezek honlapján.

Jelentkezés, információ:

Faragó Zoltán This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        30/211-3138;

Szabó Lajos This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  30/298-1302;

 

Pásztó, 2014. április 11.

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.