„Muzsikál az erdő” Fotópályázat 2015 díjazottai

 

Krizsán László, Szombathely

Szabó József, Budapest

Bartók Andrásné, Gyöngyvér, Leányfalu
Kasznár Katalin
 Kis-Simon Mónika Salgótarján

 

A díjkiosztó ünnepségen derül ki, hogy milyen helyezést értek el a díjazottak.

A Muzsikál az Erdő Alapítvány  fotópályázatot hirdet a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának 2015. évi eseményei alkalmából. A sorrendben 12. ez évben is kilenc napos programra minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar alkotó pályázatát várjuk, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való együttélés, ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozatának fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejének segítségével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Olyan fotókat várunk tehát, amelyeken tetten érhetőek a fenti gondolatok.

Az alkotások témája szabadon választható.

A digitális fotókat 2400x1600 pixel felbontásban, jpg. formátumban kell beküldeni. Egy alkotó maximum 10 fotóval pályázhat, jpg formátumban. A képek bármikor készülhettek. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét és nyilatkozatát arról, hogy a fotók saját szellemi termékei. Ezzel elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket az Alapítvány rendezvényein, honlapján és kiadványaiban – a kiírás szerint, – a jövőben az Alapítvány jogszerűen felhasználhatja. A pályázó a címjegyzék megküldésével elfogadja fenti kiírás feltételeit.

Az alkotó a beküldött fotó file nevét a következők szerint adja: a neve kezdőbetűiből képzett monogram, lakhely kezdőbetűje, a kép címe, sorszáma. Példa: Kiss János, Pásztó, a kép címe: Erdei nyugalom. A fotó jelölése: KJP.Erdeinyugalom.01.jpg – ezen jelölést a címjegyzéken is fel kell tüntetni, a fotó teljes címe mellett.

Nevezési díj nincs.

A fotókat e-mailben kérjük megküldeni: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A fotók beküldési határideje: 2015. június 1.

Zsűri: Az alkotásokat fotóművészekből és természetvédelmi-erdészeti szakemberekből álló zsűri bírálja el, a  zsűri elnöke Haris László fotóművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja lesz.

Díjazás: Felajánlások alapján a helyezetteknek egyéni és kollekció díjakat, értékes tárgyjutalmakat adunk, például a sikeres alkotók wellness hétvégéket nyerhetnek.

Az arra érdemes alkotásokat bemutatjuk a 12. Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország más régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. Az arra érdemes alkotásokból a 12. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatán kiállítást rendezünk.

Az alkotásokat az Alapítvány dolgoztatja ki 20x30-as méretben, azok utána az Alapítvány tulajdonában maradnak, későbbi rendezvények helyszínein kiállításra kerülnek. Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján: www.muzsikalazerdo.hu

Szeretettel várunk minden alkotót a rendezvényre! Az első három helyezett mű megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján.

Jelentkezés, információ:

Faragó Zoltán This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.        30/211-3138;

Szabó Lajos This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  30/298-1302;

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.