Muzsikál az erdő

2015

Az Irodalmi Pályázat helyezett alkotói

(A hivatkozásokra kattintva elolvashatja a műveket)

Felnőtt kategória

Próza

1.      Friedler Magdolna (Budapest)

2.      Szili István (Székesfehérvár)

3.      Deme László (Budapest)

Különdíj: Győri Orsolya (Budapest)

Vers

1.      Tokai Tamás (Orosháza)

2.      Sinkó Adrienn (Kőszeg)

3.      Csata Ernő (Marosvásárhely, Erdély)

 

Gyermek kategória

1.      Lugosi Csenge (Zalaszántó)

2.      Tóth Kamilla (Budapest)

3.      Szabó Sára (Pápa)

 

„Muzsikál az erdő” különdíjasa

Dr. Kovács Katalin (Kecskemét)

Jókai Anna, Kossuth Nagydíjas írónő védnökségével

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő”2015 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Olyan irodalmi alkotásokat várunk tehát, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

1.      gyermekek: 8 -14 éves korig

2.      felnőttek

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

A művek beküldési határideje: 2015. május 25.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Jókai Anna

Tagjai: Matúz Viktória, Győrffy Ákos, Vasvári Csaba.

Díjazás:         

Wellnes hétvégék, értékes tárgy- és pénzjutalmak.

Az első három helyezett mű előadásra kerül a zárórendezvényen, 2015. július 5-én, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2015. június 25-én.

Információ:    Vasvári Csaba, Matúz Viktória

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a  Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2015. évirendezvénysorozatának keretein belül.
Várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejének segítségével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

 

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai. 

 

A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott.

Festmények, akvarellek, grafikák, mérete max. 50x70 cm. 

Szobrászok, iparművészek, keramikusok: 35x35x70 cm méreten belüli alkotás.

Divattervezők: a tervezett öltözékek tervrajza, fotója, vagymaga a kész alkotás. A beérkező, arra érdemes alkotásokból divatbemutatót tartunk az erdőben.

 

A művek beadási határideje: 2015. május 1 - június 1. között.


Beadási cím: képzőművészeti alkotások esetén:

Kastélykerti Művelődési Ház, Kisterenye, Népkert út 7-9.

(személyesen:  (H - Sze 8-12 óra között, Cs – P 8-16 óra között)

Kapcsolat: +36-32-350-620, +36-20-97-91-517

 

divattervezők esetén:

Józsa Judit Galéria, Budapest V. ker. Városház u. 1. (hétköznap: 10-18 ó. Tel: 0036-1 9517334)

 

Zsűri: Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Józsa Judit művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.


Díjazás: A legjobb pályaműveket kiállítjuk a 12. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat nyitó napján, Kisterenyén a Gyürky- Solymossy Kastélyban, 2015. június 27-én.

I. hely: 100 000 HUF
II.-III. hely: wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak


A helyezetteknek a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.


Érdeklődni: 

Matúz Viktória

This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. vagy +36-30-366-09-66

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.