„Muzsikál az erdő”

Képzőművészeti Pályázat, 2016

A zsűrizés időpontja: 2016. június 23., Gyöngyöstarján.

A kiállítás megnyitóját, az ünnepélyes eredményhirdetést 2016. július 5-én 14.00-tól a Gyöngyöstarján közelében lévő Sósi réten, a Borhy Kastélyban tartjuk.

 

A zsűri tagjai:

Józsa Judit, kerámiaszobrász, művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja, a zsűri elnöke

Bába Szilvia, a Duna Palota kulturális vezetője

Csapó Lajos, festőművész, az Alkotók, Művészek és Művészetpártolók Egyesületének elnöke

Matúz Viktória, a Muzsikál az Erdő Alapítvány titkára

 

I.                    Tőzsér Balázs Mária

II.                Diós Magda

III.             Benkőné Kovács Mária

 

Különdíj:   Takácsné Sárossy Mária

Különdíj:   Bella Zsuzsanna Ilona

Különdíj:   Teffner András

Különdíj:   Király Mandi

Szobror különdíj:    Pusztai Ferenc

Kerámia különdíj:   Kis Szabó Márta

 

   

               Gratulálunk az alkotóknak!

Muzsikál az Erdő Alapítvány képzőművészeti pályázatot hirdet a  Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok 2016. évirendezvénysorozatának keretein belül.
Várjuk magyarországi és határon túli magyar művészek (festőművészek, grafikusok, szobrászok, iparművészek, keramikusok, divattervezők) pályázatát, akiknek az alkotásai összhangban vannak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat fő céljaa környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés az erdő, a művészetek és a zene erejének segítségével. A komolyzene, a népzene, a képzőművészetek, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti, kulturális értékek, az erdő védelme, a helyi közösségépítés, a helyi közösségek összefogása. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

A Príma Díjas és Nógrádikum Díjas rendezvény erdei helyszíneken klasszikus és népzenei koncertekkel, erdei sétákkal, képzőművészeti kiállításokkal, sporteseményekkel, ismeretterjesztő előadásokkal, falusi vendéglátással várja a feltöltődésre vágyó közönséget.

Muzsikál az erdő” jövőképe – a természettel békében, összhangban élő ember.

"Az erdő nemcsak egy fontos megújuló nyersanyag és energiaforrás, hanem egy csodálatos életközösség, mely testi-lelki feltöltődésünk igaz forrása."

 

Olyan - kiállításra kész - képzőművészeti alkotásokat várunk, amelyekben - a művészet eszközeivel kifejezve - tetten érhetőek, kézzel foghatóvá válnak a „Muzsikál az erdő” alapgondolatai. 

 

A képzőművészeti alkotások technikája szabadon választott.

Festmények, akvarellek, grafikák, mérete max. 50x70 cm. 

Szobrászok, iparművészek, keramikusok: 35x35x70 cm méreten belüli alkotás.

Divattervezők: a tervezett öltözékek tervrajza, fotója, vagymaga a kész alkotás.

 

A művek beadási határideje: 2016. május 1 - június 1. között.

A nevezés díjmentes

                                       

Beadási cím:

Közösségi Ház Gyöngyöstarján, Rákóczi út 1.

(személyesen: hétköznap (K-P) 10-18 óra között)

kontakt: Pálosi Györgyné 30/81-52-173

 

Zsűri: Az alkotásokat neves képzőművészekből álló szakmai zsűri bírálja el. A zsűri elnöke Józsa Judit művészettörténész, a Magyar Kultúra Lovagja.


Díjazás: A legjobb pályaműveket kiállítjuk a 13. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat egyik helyszínén,

I.-II.-III. hely: wellness hétvégék, értékes tárgyjutalmak

A helyezetteknek a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat helyszínein a későbbiekben egyéni kiállítási lehetőséget is biztosítunk.


A kiállításra javasolt alkotások listáját, valamint a kiállítás pontos helyszínét, időpontját közzé tesszük honlapunkon, várhatóan 2016. június 27-én.

Bővebben: http://www.muzsikalazerdo.hu


Érdeklődni: 

Matúz Viktória This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it., vagy +36-30-366-09-66

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.