„Muzsikál az erdő”

2018-as Irodalmi Pályázat eredményei

 

Költészet:

I.díj

Gróf Tamás: Mindig mást zenél

II.díj

Kendi Ariadné: Eredő

III.díj

Csata Ernő: Erdő vad zenéje

 

Próza:

I.díj

. Friedler Magdolna: "Imádkoznak a hegyek"

II.díj

Tátrai S.Miklós: Hangok és dallamok

III.díj

Kiss Edina: Az egyezség

 

Mese:

I.díj

Lugosi Csenge Anna: Nyári éjszaka

II.díj

Tamásfalvi Hanna: "Széljáték"

III.díj

Gál Veronika: Mi történt a muzsikáló állatokkal? Avagy a néma erdő 

Gratulálunk a díjazottaknak!

 

Helyezett művek letöltése

A Muzsikál az Erdő Alapítvány irodalmi pályázatot hirdet a Muzsikál az erdő” 2018 évi rendezvénysorozatának alkalmából.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való harmonikus együttélés megvalósíthatóságának, s ezen harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik.

„Hosszú távon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el. Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – társadalom, gazdaság, környezet, művészetek – összehangoljuk, harmonizáljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő céljai: a klasszikus zene, az irodalom, a kultúra támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, az erdő védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése a művészet, az erdő és a zene erejével. A kilencnapos rendezvénysorozat minden nap más-más település köré szerveződik, ahol a céloknak megfelelő programok kapcsolódnak egymáshoz. Szeretnénk, ha az ide látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.

Két életkori kategóriában lehet pályázni:

  1. felnőttek: Olyan irodalmi alkotásokat várunk, amelyekben megjelenik az erdő és a zene kapcsolata. Az irodalmi alkotások műneme és műfaja szabadon választható. Terjedelmi korlát lírai mű esetén 2 oldal, epika esetén 10, dráma esetén 50 oldal 12-es betűmérettel, másfeles sorközzel.
  2. gyermekek: 8 -18 éves korig. A gyermekektől meséket várunk max. 3 oldal terjedelemben. A témát a „Muzsikál az erdő” szellemiségéből merítsenek.

Egy pályázó egy pályaművel jelentkezhet. Az alkotásokat e-mailben, csatolt file-ként world dokumentum formájában kérjük beküldeni. e-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A file név tartalmazza a szerző nevét és a mű címét pl.: Kiss János „Zene” című műve esetében: kissjanos.zene. Minden alkotó köteles mellékelni egy címjegyzéket, ami tartalmazza az alkotó nevét, címét, e-mail postafiókját, telefonos elérhetőségét.

A nevezési díjmentes.

A művek beküldési határideje: 2018. május 30.

A pályaműveket szakmai zsűri bírálja el.

A zsűri elnöke: Győrffy Ákos

A zsűri tagjai: Vasvári Csaba, Matúz Viktória

Díjazás: wellnes hétvégék, tárgyjutalmak.

Pályázati lap letöltése


Az első három helyezett mű előadásra kerül a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok rendezvényén, valamint megjelenik az Erdészeti lapok és a Mi erdőnk című folyóiratok honlapján, illetve a www.litera.hu irodalmi portálon.

Az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok, illetve a „Muzsikál az erdő” az ország egyéb régióiban szervezett rendezvényein, valamint közzétesszük azokat honlapunkon.

 

Az eredményeket közzétesszük honlapunkon, várhatóan 2018. június 28-án a www.muzsikalazerdo.hu honlapunkon.

Ünnepélyes eredményhirdetés: 2018. július 1.

           

 

Információ:   Vasvári Csaba, Matúz Viktória

 This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.