A Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület és a Muzsikál az Erdő Alapítvány zeneszerzői pályázatot ír ki új kórusmű megalkotására a 2018. évi rendezvénysorozat alkalmából.

Pályázati feltételek, szempontok:

A pályázaton részt vehet bármely zeneszerző, muzsikus, korhatár nélkül.

Pályázni kizárólag eddig be nem mutatott kórusművel lehet, amely Pászti Szabó Zoltán: Zengjen a dal c. versére íródott, több szólamú,a cappella (egynemű, vagy vegyeskari) kórusművekkel, melyek megszólaltatása ifjúsági és amatőr együttesek számára is megoldható feladatot jelent. A darabok 2-3-4 szólamúak lehetnek, szólamonként kettes divisi lehetséges. Időtartama max. 5 perc

Felhívjuk a pályázók figyelmét, hogy a darab elbírálásánál azt is figyelembe vesszük, hogy a kórusmű egy magas művészi színvonalon működő, de amatőr kórus részére íródjon!

A kiválasztott szöveg valamennyi sorának szerepelnie kell a dalban, de ha van a versben olyan sor vagy sorpár, amit refrénként is szolgálhat, nyugodtan megbonthatók a strófák vagy sorok. A verset átírni természetesen nem lehet.

Nevezési, részvételi díj nincs.

Várjuk minden olyan magyarországi vagy határon túl élő magyar alkotó pályázatát, akinek alkotásai összhangban állnak a rendezvénysorozat szellemiségével.

 

A pályázat díjazása:

A pályaműveket neves szakemberekből álló független zsűri bírálja el, a legjobb pályamű alkotóját szállásutalvánnyal jutalmazza, emellett értékes tárgy jutalmakat is kioszt.

A zsűri a beérkezett pályamunkák mennyiségétől és minőségétől függően dönti el, hogy összesen hány díjat oszt ki.A zsűrinek (ha úgy ítéli meg) jogában áll bármelyik díjat megosztani vagy nem kiadni.

Az eredményeket közzétesszük: www.voxmirabilis.5mp.eués a www.muzsikalazerdo.huhonlapokon.

A Vox Mirabilis Kamarakórus vállalja a díjnyertes mű bemutatását.A bíráló bizottság javaslatot tehet további művek bemutatására is, az arra érdemes alkotások elhangoznak a „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napokon, illetve a Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület  által szervezett rendezvényeken, koncerteken.

 

A pályázat ütemezése:

Pályázat benyújtásának határideje: 2018. május 31.

Pályázat elbírálásának határideje: 2018. június 10.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadója a „Muzsikál az erdő” Mátrai Művészeti Napok keretén belül 2018. július 2-án Mátraverebély-Szentkúton lesz, a díjnyertes mű/művek ősbemutatójára is ekkor kerül sor.

 

A pályázat benyújtása:

  • elektronikus úton: a kottákat PDF formátumban, a hangzó anyagot wav vagy mp3 formátumban megküldve a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címre, vagy
  • zárt borítékban személyesen leadva –előzetesen telefonon egyeztetve (tel: +36 20 9 527 521), vagy
  • postai úton a kórusegyesület székhelyének címére: Vox Mirabilis Közhasznú Kulturális Egyesület - Zemlényi Katica, 8000 Székesfehérvár, Zsolt u. 30.

 

A pályaműveket grafikus, lehetőleg számítógépes kottaíró programmal készített, nyomtatott formában, kell benyújtani, egy pályázó több kompozícióval is részt vehet a versenyben.

A pályaműveket 3 példányban, 3 példány szakmai önéletrajz, cím, telefon, email cím mellékelésével kérjük, úgyszintén kérünk készített demófelvételt (hanganyagot) mellékelni.

Kérjük a jogi nyilatkozatot is aláírva mellékelni.

A pályázat beérkezéséről a pályázó e-mailben kap visszaigazolást.

Érdeklődni a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.e-mail címen, ill. a +36 20 9 527 521-es telefonszámon lehet.

 

A zenemű szövegéül szolgáló vers:

 

PÁSZTI SZABÓ ZOLTÁN: ZENGJEN A DAL

– a Vox Mirabilis kórust hallgatva –

 

Zengjen a dal, hát

Nyisd ki a szíved.

Hallom a hangját

Angyali lénynek.

 

Súgjon a fák közt

Mennyei létet.

Jöjjön el hozzád,

Szálljon el érted.

 

Messze vidéken,

Távol, a fényben,

Boldog mosollyal

Otthon ölében.

 

Meglelve mindent.

Mindent, mi éltet.

Hirdeti lantján;

Szép ez az élet.

 

(Mátraalmás – „Muzsikál az erdő” emlékfa - 2017. 07. 04.)

 

 

A vers története:

A vers a „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok 2017-es mátraalmási rendezvénynapján született a Vox Mirabilis Kamarakórus előadása közben. Pászti Szabó Zoltán költő a kórus koncertjét hallgatva kapott ihletet, s a verset fel is olvasta a helyszínen a jelenlévők örömére Koltai László szobrászművész által faragott „Muzsikál az erdő” emlékfa tövében. A vers bizonyíték a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat alkotások megszületését ösztönző hatására, a művészek, a művészeti ága kölcsönhatására –Vox Mirabilis Kamarakórus és Pászti Szabó Zoltán -, egymás erősítésére.

A pályázó tudomásul veszi, hogy a pályázat benyújtása az alábbi feltételek elfogadásának minősül:

 

-A pályázat kiírója csak a változtatás nélküli, szöveghű irodalmi mű megzenésítésére vonatkozó pályázatot fogadja el.

-A nem díjazott zeneszerzőknek az irodalmi mű szerzőjétől külön engedélyt kell kérniük a közös művet eredményező megzenésítéshez.

-A győztes pályázónak a – zenei feldolgozása révén létrejövő közös művel kapcsolatos – szerzői jogainak gyakorlására A szerzői jogról szóló törvény rendelkezései az irányadók.

-A szerző hozzájárul, hogy a nyilvános előadás kapcsán a zeneszerzői jogok közös kezeléséből származó jogdíjakon kívül további honorárium nem illeti meg.

-A szerző vállalja, hogy műve kéziratának másolatát a pályázat kiíróinak letétként rendelkezésre bocsátja.

-A győztes pályázó a megzenésítésre nem szerez kizárólagos jogot.

-A mű bármely formában történő felhasználása esetén a vers- és a zene szerzőjét egyaránt kötelező szerzőként feltüntetni a művön, illetve a műre vonatkozó közleményben.

Jogi nyilatkozat letöltése

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.