"Muzsikál az erdő" Fotópályázat díjazottjai 2020

 

Általános kategória:

I.díj

Barabás Ferenc: Zengőlégy

II.díj

Jakab Flóra: „Seregenye”

III.díj

Jakab Tibor: Indulás és maradás

III.díj

Kazsu Attila: Hófehérke

(megosztott harmadik hely)

 

Ifjú fotós kategória:

I.díj

ifj. Dala Róbert: Az ég felé

II.díj

Horváth László: Hajnali merengés

II.díj

Horváth László: Békanász

III.díj

Lánczy Zoltán: Rocker veréb

(megosztott második hely)

 

Ifjú fotós különdíjak:

Kesztyűs Máté: Apró világ

Nagy Márton János: Jégkezek

Nagy Márton János: Virágnyelv

Tengely Soma: Országhatár

 

Mobil fotós kategória:

I.díj

Kiss László: „Kőserdő”

II.díj

Majer Zsolt Ferenc: „Láss a dolgok mögé!”

III.díj

Nagy János: Törpe és az Óriás

 

A díjazott képek válogatása hamarosan megtekinthető a „Muzsikál az erdő” Facebook oldalán

A kiállításra javasolt képek a honlap galériájában is megtekinthetőek.

 

A „Muzsikál az erdő” Fotópályázat támogatói:

Hotel Ózon, Mátraháza

Mátra Gasztronómia Kft.

4 évszak

Szálas Vendégház, Gyöngyös

Muzsikál az Erdő Alapítvány

"Muzsikál az erdő" Fotópályázat díjazottjai 2020

 

Barabás Ferenc: Zengőlégy

Horváth László: Békanász

Horváth László: Hajnali merengés

ifj. Dala Róbert: Az ég felé

Jakab Flóra: „Seregenye”

Jakab Tibor: Indulás és maradás

Kazsu Attila: Hófehérke

Kesztyűs Máté: Apró világ

Kiss László: „Kőserdő”

Lánczy Zoltán: Rocker veréb

Majer Zsolt Ferenc: „Láss a dolgok mögé!”

Nagy János: Törpe és az Óriás

Nagy Márton János: Jégkezek

Nagy Márton János: Virágnyelv

Tengely Soma: Országhatár

 

A helyezéseket az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadót követően teszünk közzé.

 

Ünnepélyes díjátadó: 2020. Július 5. (vasárnap) – Kékestető 13:00 órai kezdettel

 

 

Gratulálunk a díjazottaknak!

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozatának 2020. évi eseményeihez kapcsolódóan az idei évben, immáron 17. alkalommal megrendezésre kerülő rendezvény ismét három helyszínen jelentkezik: Kecskemét vonzásában, a Mátra vidékén és a Körösök völgyében. A zenei és kulturális programok mellett a kapcsolódóana Muzsikál az Erdő Alapítvány idén is meghirdeti a fotópályázatát, melyre várjuk minden olyan magyarországi, vagy határainkon túl élő magyar amatőr, vagy profi fotós munkáit, akinek az alkotásai összhangban vannak a rendezvény szellemiségével.

A rendezvényünk szellemisége és céljai:

A „Muzsikál az erdő” alapgondolata a természeti környezettel való együttélés fontosságából, e harmónia fenntarthatóságának hitéből táplálkozik. „Hosszútávon fenntartható, boldog emberi lét csak a természettel harmóniában képzelhető el.Hitünk szerint ez csak úgy valósulhat meg, ha életünk négy legfontosabb dimenzióját – a társadalmat, a gazdaságot, a környezetet és a kultúrát-művészetet – összehangoljuk.”

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat fő célja, hogy az embereket egy fenntartható, környezettudatos életforma irányába fordítsa az erdő, a zene és a művészet erejével. Kiemelt célunk a klasszikus zene, az irodalom, a vizuális alkotóművészet támogatása, az egészséges életmód népszerűsítése, a helyi természeti és kulturális értékek, valamint az erdő, a természet védelme, a környezettudatos életmód népszerűsítése, a fenntarthatóságra nevelés, a helyi közösségek építése. Szeretnénk, ha az eseményekre látogatók új impulzusokat meríthetnének természeti környezetünk és kultúránk megismeréséhez.                                                                                                                

Milyen fotókat várunk a pályázatra:

A fotópályázat tematikáját tekintve kötetlen, de elsősorban mégis olyan fotókkal lehet pályázni, melyeken a fenti szellemiség gondolatai, érzései jelennek meg, akár a művészetek felől, akár a természet, az erdő felől megközelítve. Az alkotások témája ezen feltételek mellett szabadon választható. A honlapunkon – inspiráció képpen – a korábbi díjazott fotók megtekinthetők

A pályázati kategóriák és feltételek:

A pályázati kiírás szerint három kategóriában várjuk a fotókat: „általános”, „ifjú fotós” és „mobilos”.

Az általános kategóriában bárki pályázhat életkori és technikai megkötöttségek nélkül. Az ifjú fotós kategóriát azon gyermekek és kamaszok részére tartjuk fenn, akik igazolható módon 2020. december 31-ig még nem töltik be a 18. életévüket. Ebben a kategóriában bármilyen digitális készülék használható. (Az ifjú fotós kategóriánál írásban kell nyilatkozni a születési dátumról.) A mobilos kategóriában a technika kötött, hiszen a képek mobiltelefonnal, vagy tablettel készülhetnek. Ebben a szegmensben viszont nincsen életkori kötöttség. A mobil eszközzel készített fotóknál is minőségi és magas kompozíciós igénnyel készített képeket várunk. (A mobilos kategóriába való nevezés esetén a fotó EXIF adataiból egyértelműen kiolvashatónak kell lenni a készülék típusának!)

Egy alkotó akár több kategóriában is pályázhat, ha az annak megfelelő feltételeknek megfelel. Ha valaki több kategóriában is kíván pályázni, úgy azokat önálló pályázatként kell benyújtania. Minden kategóriában alkotónként maximum 6 fotó küldhető be. A képek készítési idejére vonatkozóan nincs időbeni megkötés, de javasoljuk, hogy friss, az elmúlt évek során készített felvételekkel pályázzanak. Korábban már beküldött fotókkal újból pályázni nem elfogadott. A pályázatra kizárólag digitális formátumú fotókat fogadunk, analóg technikával készült képek esetén jó minőségű szkennelés, vagy egyéb digitalizálás a feltétel. A képrögzítő eszköz tekintetében csak a mobilos kategóriában van technikai megkötés. A beküldött digitális, vagy digitalizált fotók felbontásánál a hosszabb oldalnak legalább 3000 pixelnek kell lennie. Ennél kisebb felbontás nem elfogadott. A beküldött képformátum kizárólag JPG lehet. A fotókon képfelirat, vízjel és keretezés nem elfogadott.

A pályázatok beküldése:

A fotókat kizárólag a pályázat hivatalos email címére megküldve fogadjuk be, egyéb módon: adathordozón, postán, linket megosztva, más email címre küldve stb. nem tudunk pályázati anyagot elfogadni. A fotópályázat hivatalos email címe:  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

A pályázati fotók tekintetében kizárólag az alábbi elnevezési mód elfogadott. A fájlnévnek tartalmaznia kell:

  • az alkotó nevét
  • az aktuális évet
  • a pályázati kategória betűjelét, (A-általános, I-ifjú, M-mobilos)
  • a kép – adatlap szerinti – sorszámát
  • a fotó pontos címét.

 

Az egyes szöveg elemeket alulhúzással kell tagolni. Ékezetes betűk használhatók. Ennek megfelelően csak a következő formátumú fájlnévvel beküldött fotókat fogadjuk be:

KovácsMiklós_2020_A_01_Az erdő hangja.jpg

A fotók beküldése mellett a pályázat érvényességének kiemelt feltétele, hogy a pályázó a honlapról letölthető, vagy a fotópályázat email címén bekérhető pályázati adatlapot kinyomtassa, kitöltse, eredetiben aláírja(!), majd beszkennelve, vagy befotózva csatolja JPG(!) formátumban. Az adatlap fájlnevének is kötött formátuma van: KovácsMiklós_2020_A_adatlap és nyilatkozat.jpg. Egyéb fájlformátumokat, fájlneveket és megküldési módokat nem fogadunk el. Az adatlap tartalmazza a fotós nevét, lakcímét, e-mail címét, telefonos elérhetőségét és a fotók sorszámozott felsorolását kép címekkel. Az itt szereplő kép címeknek azonosnak kell lennie a fotó fájlokban szereplő címmel. A pályázónak kötelessége nyilatkozni, hogy a fotók saját alkotásai és annak teljes körű felhasználási jogával rendelkezik. Az ifjú fotós kategóriában a gondviselőnek is aláírásával kell tanúsítania a jognyilatkozat valódiságát.

Hibásan elnevezett fotó fájlnevek, vagy nem megfelelő fájlméret és fájlformátum, illetve nem megfelelően kitöltött pályázati lap esetén a szervezők felhívják a pályázó figyelmét a hibák javítására, melyre 5 nap áll rendelkezésre. Ezt követően a pályázatra csak az érvényességi feltételeknek megfelelő fotók kerülnek be. Amennyiben a pályázati adatlap a póthatáridő után sem megfelelő, úgy a teljes kollekció kizárásra kerül. Kérjük a beküldendő anyagot precízen összeállítani.

A pályázati határidőn belül a pályázó jogosult a 6 db-os kereten belül bármely fotóját kicserélni, vagy ha még van a kereten belül lehetősége, akár további fotókat beküldeni. Ezekben az esetekben a pályázati adatlapot mindenképpen cserélni kell. Ezekben az esetekben is érvényben vannak a fentebb leírt részletes feltételek.

A pályázat benyújtásával az alkotó elfogadja, hogy a fotóiról készített papírképeket a Muzsikál az Erdő Alapítvány rendezvényein és kiadványaiban, valamint digitális formában a honlapján és a közösségi médiában – a fotós nevének megjelölésével – az Alapítvány jogszerűen felhasználhatja, de azért az Alapítvány pénzbeli megváltásra nem kötelezhető.

 

A pályázathoz kötődő egyéb információk:

Nevezési díj:                                    A nevezés díjtalan

A fotókbeküldési ideje:             2020. március 15-től  --  2020. május 8-ig (péntek éjfél!)

A fotópályázat zsűrizése:           Az alkotásokat fotóművészekből és az alapítvány szakembereiből álló zsűri bírálja el.

Haris László          Balogh Rudolf-díjas magyar fotóművész,

                                   érdemes művész, a zsűri elnöke

Zsila Sándor          Magyar Fotóművészek Szövetségének tagja

                                   (Életmű-díjas)

                                   Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének

                                   választmányi tagja

Szabó Lajos          erdőmérnök, az alapítvány elnöke, főszervező

Kalácsi René         amatőr fotós, a pályázat szervezője

 

Díjazás:  Felajánlások alapján a helyezettek egyéni és kollekció díjakat, valamint értékes tárgyjutalmakat nyernek.

Különdíjak: Az „ifjú fotós” és a „mobilos” kategóriákban a legkiemelkedőbb fotók külön kategória díjban részesülnek.

Díjkiosztás: Az ünnepélyes díjkiosztás helyéről, idejéről tájékozódjanak a rendezvény honlapján. Az érvényes pályázattal rendelkező alkotók emailben is értesítést kapnak a rendezvényekről, a díjazásról és a kiállításokról.

A kiemelt fotók bemutatása:    A zsűri által kiválasztott, legkiemelkedőbb alkotásokat bemutatjuk a 17. „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok, illetve az ország más régióiban szervezett rendezvényeinken, valamint közzétesszük azokat honlapunkon. A díjazásban részesült alkotásokból az idei rendezvénysorozaton is kiállítást rendezünk. Az alkotásokat az Alapítvány saját költségen dolgoztatja ki tablókra rendezett méretben, mely nyomatok ezt követően az Alapítvány tulajdonában maradnak, és későbbi rendezvényeik helyszínein is kiállításra kerülhetnek.

A fotópályázat szervezője:  Kalácsi René

email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

telefon (indokolt esetben): 30/248-56-37

 

Szeretettel várunk minden eddigi és újonnan csatlakozó alkotót

és érdeklődőt a rendezvényeinkre!

Pályzati kiírás letöltése

Pályázati lap és jogi nyilatkozat letöltése 

 

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.