Gyermekprogramok

Bábika Játszóház

A Bábika Játszóház  2003 óta működik . A kézműves foglalkozásokat főként pedagógus végzettségű szakemberek vezetik, akik az évek alatt sok tapasztalatra tettek szert.  Arra törekszenek, hogy természetes anyagokból, hagyományos technikákkal készítsenek a mai kor gyermekének, felnőttjeinek is használati értékkel bíró játékokat, tárgyakat. Folyamatosan keresik azokat az anyagokat, tevékenységeket, melyekkel megújíthatják foglalkozásaikat. A szakmai programot Ujj Éva néprajzos állítja össze, elsősorban a népi játéktárgyak készítése szerepel foglalkozásaikon.

http://babika.hu/

Batyuszínház– A szegény ember gazdagsága

Repertoárukban egy-két szereplős, könnyen utaztatható, de mégis teljes színházi élményt adó, tanulságos és szórakoztató előadások vannak.

Mindegyik előadás más-más technikával, ötlet alapján készült, így műsorkínálatukban van bunraku-, tárgy-és kesztyűbábos, vagy éppen papírszínházi produkció.

Több produkciónkban bevonják a gyerekeket a játékba, mert az interaktivitás fokozza a figyelmet és színesíti a mese alakulását.

http://www.batyuszinhaz.hu/

Bukovics Jánosvadász- mesemondó

https://www.facebook.com/janosmesemondo.bukovics

Csemete Muzsika (komolyzene gyerekeknek) komolyzenei ráhangolódás gyerekeknek. Közreműködők: Matin Enikő (kecskeméti M. Bodon Pál Zeneiskola pedagógusa), Somogyi Júlia (fuvolaművész, Váci Gyula Alapfokú Művészeti iskola tanára, Fekete Klaudia(vonós, Liszt Ferenc Zenei Alapfokú Művészeti Iskola), Matinné Szabó Katalin (hegedűművész,Musica Mansueta-Tücsök Zenekar Alapítvány alapítója)

Csörömpölök Együttes(zenés gyermekprogram) művészeti vezető: Nádudvari Róbert

A Csörömpölők Együttes 2006 decemberében alakult azzal a céllal, hogy élményt adjon, szórakoztasson, valamint a maradandónak érzett értékeket (a zene szeretete, a tánc közösségformáló ereje, a mese varázsa) megtartsa és továbbadja. Műsoraikkal szeretnék minél több helyen, minél több gyerekkel (és szülővel) megszerettetni a zenét, a táncot, a mesét.
Célközönségünk elsősorban az óvodás és kisiskolás korosztály, de szívesen muzsikálnak felnőtteknek is.
Fellépéseiken legfőképp saját szerzeményeket játszanak, de repertoárjukat folyamatosan bővítik és színesítik ismert költők verseinek megzenésítésével, mesékkel, játékos dramaturgiai elemekkel és nem utolsó sorban népzenével.

Műsoraik évszakokra és az évszakokhoz kapcsolódó különböző szokásokra, valamit ünnepekre tagolódik, de sokszor az éppen aktuális, a mában játszódó eseményekre is alapoznak és ezt játékos formában, egyfajta interaktív jelleggel, viccesen tálalják a közönségnek.

Tagok: Herédi Katalin - ének, cselló, Sándor Erika - ének, hegedű, Nádudvari Róbert - ének, gitár, mesemondó, Lőrincz András - ének, ezeregy furulya, klarinét, Szemlér Ákos - dob, zajkeltő eszközök (agogo, darbuka, chime, tapan, cajon)

 

https://www.facebook.com/Cs%C3%B6r%C3%B6mp%C3%B6l%C5%91k-Egy%C3%BCttes-164513616937206/

Fabók Mancsi Bábszínháza

http://www.fabokmariann.hu/

Kovács Tamaramesemondó

Lóca Együttes

A Lóca együttes 2010-ben alakult Kecskeméten. Céljuk, hogy a zenés gyermekműsorok keretében néphagyományokat és népszokásokat elevenítsenek fel. Előadásaik a gyermekek aktív részvételére épülnek; s az aktuális ünnepkörhöz, jeles naphoz kapcsolódó mondókákat, népdalokat, népi játékokat és táncot tartalmaznak. Tematikus műsoraik mellett gyakran szerepelnek szerkesztett, zenés népmese feldolgozásokkal is. Dalaikat és történeteiket népi és klasszikus hangszerekkel, illetve hangkeltő eszközökkel megszólaltatott élő zenei kísérettel adják elő. Műsoraik tartalmát az adott korosztály képességeinek megfelelően alakítják ki, így a felhőtlen szórakozás közben fejlődik a gyermekek zenei és ritmusérzéke, és erősödik a közösségi érzésük.

http://locaegyuttes.hu/

 

Madzag Bábegyüttes

Egy ízig-vérig utcaszínházi társulat, változatos kavalkáddal a tarsolyában

https://www.facebook.com/madzagbabegyuttes/

 

Mazsola Muzsika (komolyzene gyerekeknek)

Barangolás a zene birodalmában a legkisebbekkel Matin Enikő vezetésével.

Motolla kézműves műhely

Kézművesség, kreativitás, népművészet

https://www.facebook.com/pg/Motollahalas/about/?ref=page_internal

 

Nagycsaládosok Egyesülete– kézműves program (Kecskemét)

A KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete állampolgári kezdeményezésre létrejött civil szervezet, mely 1988-ban alakult, jelenleg 153 kecskeméti és környékbeli családot (845 fő) tömörít magában. Egyesületünk 2011 márciusa óta közhasznú és tagegyesülete a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE).

http://kincsegyesulet.hu/

Nagyné Márton Anikónépi kézműves játszóháza

https://www.facebook.com/aniko.nagynemarton/about?lst=100000058301847%3A100002143876994%3A1518600802

 

Portéka Színpad

A Portéka Színpad gyermekműsorok készítésével, előadásával foglakozik. Az elmúlt 17 év alatt nemcsak eredeti szakmájuk (színészek )gyakorlásával, hanem egyre nagyobb invencióval, odaadással, szakmai tudással való megvalósítással, sőt a pedagógia személyiségformáló erejének sokoldalú alkalmazásával nemcsak önfeledt, hanem hasznos időtöltést nyújtottak gyermekek több tízezres táborának. A Portéka Színpad alapkoncepciója, hogy a 3-12 évesig célzott korosztály egyetlen tagja se unatkozzon az előadások egyetlen percében sem. Ezért van az, hogy az „élőszínházi” részeket megszakítja egy-egy bábjáték. A sok-sok zenével, játékkal fűszerezett előadások egyik legfontosabb jellemzője, hogy a közönséget egy-egy dal, vers, dramatikus játék, vagy éppen a problémamegoldásban való részvétel erejéig bevonják a játékba; stílusukat úgy is jellemezhetjük, hogy interaktív kisszínház.

http://www.portekaszinpad.hu/

S.O.S. Gyermekfalu– sárkányeregetés

https://www.sos.hu/

 

Szabó Miklósaz erdő ajándékai

Szivárvány Játéktár(Kecskemét)

Szabad és zárt térben szakképzett animátorok segítségével, természetes anyagból készült ügyességi, logikai, mozgásos, képesség- és készségfejlesztő hordozható játékok.

 

Tolmayer Annamesemondó

 Újvári Klára – Ringató

A Ringató családi művészeti nevelési program. Mindenekelőtt fontos számukra a zenei élménynyújtás, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. Mintát adnak a szülők számára, hogy hogyan kezdődhet a családban a zenei nevelés. A Ringató nem műsor, nem valamiféle előadás! Közösen - a résztvevő felnőttekkel - hozzák létre a foglalkozás élményét.

http://www.ringato.hu/

 

 

Vackor Vár Erdei Iskola - lovaglás, íjászat

A Vackor Vár Erdei Iskola a Kecskemét-Hetényegyháza melletti Nyíri erdőben, a Duna-Tisza közének egyik legszebb homokpusztai tölgyes ligeterdejében található. Fő célkitűzése a 6-18 év közötti korosztály természetszeretetének, környezetbarát szemléletének és viselkedésének kialakítása.

 

Vajda Péter Színjátszó Csoport Salka Zsuzsanna: Rege a csodaszarvasról

http://www.vajdaevang.hu/

Varnyú Rita- Kézműves játszóház

https://www.facebook.com/varnyu.rita

Vitéz László bábelőadás

http://www.fabulababszinhaz.hu/

 

Zenebona Társulat(zenebohócok)

A nevetés a legszebb zene füleinknek .  A két zenebohóc: Cini és Sanyi bohóc. Saját dalok, megzenésített gyermekversek, számos hangszer kíséretében (gitár, hegedű, szintetizátor, kazoo) Bábok, érdekes és vicces kellékek felhasználásával, interaktív tréfás jelenetek, játékok, zsonglőrködés, bűvészkedés.

http://www.zenebonatarsulat.hu/

Zenthe Ferenc Színház

A nógrádi megyeszékhely, Salgótarján első, önálló státuszú színházának névadója, Zenthe Ferenc a város szülöttje. 2012-ben, a művész születése évfordulója közelében tartották a régen áhított színház nyitó előadását. A színháznak a József Attila Művelődési és Konferencia Központ ad otthont.

http://www.zentheszinhaz.hu/

Támogatók

A Muzsikál az Erdő Alapítvány biztos háttere a rendkívüli helyzetben szakmai program megvalósítását 2020.évben a Magyar Művészeti Akadémia támogatta.   

 

 

 

EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER -TÁRSFESZTIVÁL

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
© 2018 Muzsikál az Erdő
A weboldal sütiket (cookie-kat) használ, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsa.