Széchenyi2020

TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01016

„Muzsikál az erdő” „az ország tetején” a gasztronómia és kultúra „magasan”

Üdvözöljük az „TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01016 - „Muzsikál az erdő” „az ország tetején” a gasztronómia és kultúra „magasan”" című projekt oldalán. Honlapunkon aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

Projektinformációk


Kedvezményezett neve: Muzsikál az Erdő Alapítvány
A projekt címe: „Muzsikál az erdő” „az ország tetején” a gasztronómia és kultúra „magasan”
A projekt azonosító száma: TOP-7.1.1-16-H-ESZA-2019-01016
A szerződött támogatás összege: 1.000.000 Ft
A támogatás mértéke %-ban: 100 %
A projekt megvalósításának kezdete: 2019.06.13.
A projekt fizikai befejezésének tervezett dátuma: 2020.07.31.


A projekt bemutatása

A projekt tartalma:

„Muzsikál az erdő” „az ország tetején” a gasztronómia és kultúra „magasan” projekt célja 2019-ben létrehozni egy rendezvénynapot Kékestetőn, az „ország tetején”, Magyarország legtisztább levegőjű csúcsán, amely programok a helyi gasztronómia, helyi termelők bemutatkozási lehetőségét nyújtja.

A projekt célja:

A projektben olyan rendezvények valósulnak meg, amelyek a családok valamennyi tagja számára kínálnak aktív feltöltődési lehetőséget, kiemelten foglalkozik a gyermekekkel és az idősekkel. Egyfajta természet közeli életvezetési mintát kíván felvázolni, szemléletváltást segít elő. Az erdei életközösség megismeréséből, a csodálatos tájélményből, a tiszta levegőből, a magas színvonalú kulturális programok befogadásából, egészségtudatos ismeretanyag elsajátításából áll. A környékre jellemző, nagy hagyományokkal rendelkező élelmiszer manufaktúrák és bortermelők megjelenésével, termékeik megismertetésével hozzájárulnak a környék gasztronómiai gazdaság fejlődéséhez. .  A termékek kóstolás, helyben való megvásárlása, a termelőkkel való személyes találkozás kapcsolatokat épít, elősegíti az együttműködést helyi lakosok és termelők között. A fenntarthatóság egyik alappillére a helyi termelők támogatása, hiszen termékeik adalékmentesek, nem terhelik szállítási- és csomagolási költségek. Célunk Gyöngyös város és környéke hagyományos szőlőtermelésének, borászatainak, családi gazdaságainak, minőségi élelmiszereinek népszerűsítése. 

A projekt elősegíti a kulturális és közösségi élet megújítását, hiszen a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat létrejötte összefogás eredménye, a rendezvény stimulálja a közösségek működését, fejleszti aktivitásukat. A program résztvevői közösségként működnek, azonos cél megvalósítása motiválja őket. A fenntarthatóság gondolatának népszerűsítésével Gyöngyös város közigazgatási területén, az itt élő lakosság bevonásával, valamint az ide érkező turisták részvételével tradicionális művészeti és gasztronómiai program létrejöttét valósítja meg. Életmódvezetéssel és szemléletformálással segíti a térség lokális identitásának megerősödését.

A projekt célcsoportja:

A program célcsoportját a családok jelentik, hiszen a család valamennyi generációját megszólítja.

Kiemelt célcsoport a gyerekek, hiszen ők jelentik a jövőt, belőlük lesznek néhány év múlva azok a felnőttek, akik a fenntarthatóságot alapértékként élik meg, a környezetet, az erdőt ismerik, védik, kivételes feltöltődési lehetőségeit kihasználják, a természettel összhangban élnek, a színvonalas kulturális és művészeti tevékenységek, programok aktív résztvevői lesznek. Viszont rendkívül fontos, hogy milyen hatások formálják, érik őket.

Kiemelt célcsoport az idősebbek, hiszen Gyöngyös és környéke is része annak a demográfiai folyamatnak, amely során növekedik az időskorúak aránya a lakosságban. Fontos, hogy az idősek minél hosszabb ideig megőrizzék aktivitásukat, a társadalom hasznos tagjainak érezzék magukat, végezzenek aktív testmozgást, testi – lelkik egészségük megőrzésére tudatosan hangsúlyt fektessenek.

A programok a családok különböző generációi számára közösen élvezhető, közös családi élmények átélésének lehetőségét nyújtják, ezzel is segítve a generációk közötti kapcsolat erősítését.

Várható eredmények:

Az Alapítvány munkájának eredményeként egyedülálló felépítésű rendezvénysorozatot hoz létre, magas színvonalú kulturális élményt biztosít erdei helyszíneken. Tevékenysége a területén hiánypótló jellegű. A természeti környezet szépsége a fellépő művészetekkel együtt katartikus pillanatokat szereznek. A programok felépítésének alapja, hogy elődeink által megteremtett értékeket közvetítse a következő generációk részére. A rendezvény kiemelkedően fontos a helyi lakosok számára, sajátjuknak érzik, várják. Magas színvonalú kulturális értékeket közvetítő esemény - így egyfajta kulturális missziót folytat. A rendezvénynapok végén a népzene és a falusi vendéglátás alkalmat teremt a hagyományok megismeréséhez, értékes emberi kapcsolatok létrehozásához, a civil szerveződések erősödéséhez. A nemzetközileg elismert fellépő művészek mellett, az együttműködő civil szervezetek, helyi termékesek, környékbeli művészek, ifjú tehetségek is lehetőséget kapnak a bemutatkozásra. A fenntartható, környezettudatos gazdálkodásról, életvitelről a környéken élők és gazdálkodók életvezetési mintát, jövőképet mutatnak a résztvevők számára.

A teljes program a testi – lelki egészség helyreállítását, a fenntarthatóság népszerűsítését, az egészségtudatosság és a prevenció fontosságát népszerűsíti. A megvalósítandó tevékenységek ezeket a célokat szolgálják.

Események


Esemény Letölthető dokumentumok
„Muzsikál az erdő” „az ország tetején” a gasztronómia és kultúra „magasan” Összefoglaló letöltése
×
modal image